Vikten av att hålla sig uppdaterad

Din och min privatekonomi är till väldigt stor grad påverkad utav vad som händer ute i världen och även vad som försiggår här hemma i Sverige. Det går inte att komma ifrån att ens privatekonomi drabbas tungt om det är så att världsekonomin har det jobbigt eller om det är så att ett det är något nytt parti som får ta över och bestämma i regeringen. Alla större händelser påverkar dig och din ekonomin på olika sätt. Och även om det är så att man inte har något jätte stort intresse av ekonomi och sitter och läser dagens industri och liknande så kommer man väldigt långt genom att bara kolla de vanliga nyheterna en gång om dagen eller ett par gånger i veckan. Det krävs inte någon jätte stort intresse mer än att man bör hålla koll på vad som händer i världen och hur det kan påverka ens ekonomi. Fört har du ditt sparande i aktier eller fonder så kan du räkna med att dem kommer påverkas kraftigt av vad som händer i världen och den skatt du betalar påverkar kraftigt av vilket parti som bestämmer. Nu tänker jag inte gå in på några politiska åsikter då jag anser att flera partier har både fördelar och nackdelar. Men det är ändå viktigt att veta vad som händer och vad som förväntas kan kommat att hända för att sedan anpassa sig efter detta. Är det till exempel så att det känns väldigt orolig i världen så brukar jag vara väldigt försiktiga med mina investeringar då jag av den lilla erfarenhet jag har har märkt att det snabbt kan gå utför. Även om den eller de aktier jag kollar på känns rimligt prissatta så brukar jag ändå vänta tills dess att jag känner att det har lugnat sig lite och jag kan känna mig trygg. Även om aktien är köpvärd så är det tråkigt om dem skulle dyka och det skulle ta ett år eller två innan de va uppe på samma nivå. Då tycker jag det är bättre att vänta och känna mig säker än att chansa och hoppas på det bästa.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *