Spartips: Lägg undan alla småsedlar

Nu fungerar inte detta jättebra om det är så att man bara handlar med kontanter då det skulle försvinna väldigt mycket pengar till sparande var gång man handlar. Men är man som jag som främst handlar med kort och någon gång i veckan gör något mindre köp med kontanter så fungerar detta utmärkt.

Det är såklart att detta inte passar alla och har man en ordentlig budget så ska man inte behöva använda sig av sådana här knep.Men om man ofta gör köp beroende på hur mycket pengar man har på kontot så är det perfekt. Vad det går ut på är att när man handlar något kontant så sparar man helt enkelt undan de 20 och 50 kr sedlar man får tillbaka i växel. Det är alltså inget avancerat alls men är det så att man gör några köp i veckan så blir det ändå en liten summa som man kan använda till rätt så roliga saker eller om man vill spara undan dem för någon resa eller så. Jag vet själv att både 50 och 20 kronors sedlar väldigt ofta gick åt till något köp av kaffe eller dylikt bara för att man hade dem i plånboken. Så detta är egentligen ett sätt att undvika onödiga spontanköp som istället kan gå till betydligt roligare saker som resor eller nöjen som du vill.

Så är det så att du handlar en och annan gång med kontater så kan det vara värt att testa. Mynten är jag inte så mycket för, möjligtvis att man kan spara 10 kronorna men femmor och enkronor kan man använda till vettigare saker som parkeringsbiljetter.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *