Skuldfri med god privatekonomi

Jag tror nog att de flesta skulle hålla med mig om att det hade varit otroligt skönt att vara helt och hållet skuldfri. Det är såklart dem som redan är det men jag är mitt uppe i mina studier och tar därmed studielån. Och framöver så lär det även bli ett husköp och det innebär att jag kommer behöva ta bolån för att finansiera köpet. Men jag har ändå som mål redan nu att bli helt och hållet skuldfri.

Och det är inte något jag har tänkt uppnå med något komplicerat tillvägagångssätt utan det har jag tänkt att göra genom att ha god koll på min privatekonomi. Att varje månad ha stenkoll på vart pengarna går och inte lägga pengar på något onödigt utan alla pengar som inte är öronmärkta för något annat ska gå till sparande och till att betala av mina skulder.  Jag är dock inte helt dum, jag vet exempelvis att studielånet är väldigt förmånligt och är alltså ingenting som jag kommer att betala av snabbare än möjligt. Utan har jag hamnat i den bekväma sitsen att studielånet är de enda lånet jag har kvar så får allt överskott helt enkelt gå till sparande.

Jag är fortfarande tidigt i mitt liv och mitt intresse för privatekonomi redan i den här delen av mitt liv tror jag redan nu kan ha stor påverkan mitt mål om att bli helt skuldfri. Jag tror att intresset bidrar till att jag kommer göra bättre beslut när det kommer till husköp och bolån samt att undvika att dra på mig onödiga skulder. Även att jag intresserade mig för sparande i tidig ålder kommer ha stor påverkan då det blir mer tid för pengarna att jobba och ränta på ränta effekten kommer att bli större.

Så ett intresse för privatekonomi i tidig ålder tror jag kan ha stor påverkan på ens framtida ekonomi och desto tidigare man intresserar sig för sin ekonomi desto bättre och roligare liv tror jag man kan få i framtiden

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *