roligare att spara med ett mål

Jag vet att när jag började spara så var det inte allt för upphetsande att lägga undan en tusenlapp  i månaden i fonder. Det hände inte speciellt mycket utan det var helt enkelt väldigt tråkigt. Men nu när summan har blivit lite högre och  när jag ser att mina investeringar ger avkastning så är det dock betydligt roligare. Men i början kan det som sagt kännas ganska segt och det är inte så konstigt. Dem där fem hundra kronorna kunde jag ha betydligt roligare för. Men för mig så blev det betydligt enklare när jag satte upp ett mål med mitt sparande och det blev även betydligt enklare att försöka förbättra min privatekonomi för att kunna spara så mycket som möjligt.  Och för min del så handlade det om en lite mer omfattande resa. Men för att det inte skulle bli så att jag sparade till resan och sedan gjorde den och därefter vara tillbaka på noll så delade jag upp mitt sparande. Hälften av det jag kunde spara gick till framtiden och med en förhoppning om att någon gång långt in i framtiden kanske kunna åka på ett par resor om året på bara avkastningen. Den andra halvan gick då till resan som jag skulle använda så fort jag fick ihop den summan jag sparade till och såklart när jag hade tid.

Så är det så att man har svårt för att börja spara så rekommenderar jag verkligen att sätta upp mål med ditt sparande. Det är väldigt lätt att man inte sparar alls eller att det blir väldigt dåligt om man inte har något mål med det. När jag väl nådde en lite större summa så var det dock betydligt roligare att spara. Men då det kan ta en tid så tycker jag att hälften för framtiden och hälften för uppsatta mål kändes väldigt bra.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *