planera inför maten

Maten är förmodligen den utgiften som är lättast att snabbt påverka och få resultat. Är det så att man inte har sett över sin ekonomi  och utgifter så kan det vara en bra ide att börja med maten. Det är väldigt lätt att komma igång och resultatet visar sig med en gång.

En av de första sakerna man kan göra är att börja planera sina inköp. Istället för att få åka eller gå en extra gång till affären bara för att man märkte att mjölken var slut när man kom hem så kan det vara bra att börja anteckna vad som ska köpas. planera ett par dagar i förväg vad som ska ätas och handla därefter. Då kan man spara en rätt bra summa pengar bara på att slippa åka till affären och dessutom så sparar du tid. En annan fördel med att planera sina inköp är att man har en lista som man kan ta med sig till affären. Se till att hålla dig till att köpa det som står på listan och endast det. Då kan du undvika impulsköp vilket snabbt kommer visa sig i din budget.

Ett annat sätt att minska sina matinköp är genom att välja affärer som är lite billigare. De lokala ICA handlarna är oftast ganska dyra. Är det då så att man faktiskt planerar sina inköp som jag nämnt ovan och det är en lång lista så kan det vara bättre att storhandla och då kanske åka lite längre bara för att få lite lägre priser. Att storhandla sällan och mycket är oftast betydligt bättre än ofta och lite. Detta beror självklart på vart  man bor. Är det så att man har ett par mil till närmaste större affär så kommer det självklart inte löna sig att åka dit och handla. Då får man välja den lokala affären eller så får man handla i samband med att man har andra ärenden i exempelvis stan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *