Mina utgifter: Transport

Som jag har nämnt flera gånger tidigare så måste jag som student hålla väldigt hårt i mina pengar och en av de poster där man verkligen kan göra stor skillnad är på transport. Så länge som jag är student så är inte bil aktuellt utan det är är enbart buss och cykel som gäller för mig. Så är det så att man verkligen måste sänka sina utgifter kraftigt så kan det vara vettigt att överväga att klara sig utan bil.

Transport är ingen större utgift för mig. Jag har satt en budget på 150 kronor och på det klarar jag mig faktiskt väldigt bra. Det inkluderar även de reparationer jag måste göra på min cykel. Nu kan jag säga att jag inte har någon vidare fin cykel. Men växlarna fungerar och de reparationer som jag till och ifrån måste göra är att byta cykeldäck eller slang samt smörja kedjan. Om cykellyset slutar fungerar så kan det eventuellt innebära ett nytt köp av sådant. Så dessa 150 kronor täcker in en hel del då de även inkluderar de bussresor jag måste göra.

Nu bor jag väldigt nära både universitetet ,stan och en av de större mataffärerna. Så genom att ta cykeln så mycket som möjligt och hålla bussresorna så få som möjligt så går jag faktiskt extremt sällan över budget på den här utgiften. Det skulle vara om det skulle regna något otroligt eller vara extremt kallt som jag kanske hellre tar bussen in till stan istället för att cykla. Men annars så åker jag buss mindre än 5 gånger i månaden. Men jag har alltid det alternativet som reserv om det skulle behövas. Hade det istället varit så att jag hade haft buss som primär transport så hade min kostnad stigit till över 500 kronor i månaden. Det är en väldigt stor skillnad.

Nu bor jag som ni kanske förstår inte i någon storstad. Närheten till allt samt att ett busskort inte är extremt dyrt gör det till en betydligt lägre utgift än om jag hade bott i Stockholm. Så är det så att man är student i någon av de större städerna kan man nog inte räkna med att kunna cykla överallt och att ens resekort kommer vara väldigt dyrt. Som det är just nu kommer jag nog även vänta med bil så länge som möjligt även efter studierna för att verkligen kunna spara så mycket som möjligt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *