Mina utgifter: Boende

Ett boende är något som vi alla behöver. Visst kan man bo hemma hos föräldrarna ett tag men för eller senare så måste man ge sig ut och klara sig själv. Boendekostnaden är något som varierar kraftigt ifrån fall till fall. Allting beror på vart man bor och hur man bor. Är det så att man bara bor i en hyreslägenhet så får man helt enkelt acceptera det pris som hyresvärden har. Det är helt enkelt inte så mycket man kan göra åt den saken annat än att flytta till ett billigare boende. Bor man däremot i en villa eller en bostadsrätt så har man ofta lite mer att jobba med när det kommer till bolån och liknande.

Jag själv bor i en studentlägenhet. Jag betalar ungefär 2600 kronor i månaden. Detta är något som jag vet att jag förmodligen aldrig kommer komma undan lägre i framtiden men då kan man lugnt säga att jag inte bor i någon vidare lyx. Det är inte ens en hel kyl och frys jag har tillgång till vilket såklart påverkar andra möjligheter som att storhandla. Men det har sina fördelar och där är priset en stor faktor. För hyran betalas bara under 10 månader då sommarperioden är hyresfri. Dessutom så ingår hushållselen vilket gör att boendet är väldigt billigt,precis som jag vill ha det under studierna.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *