Mina erfarenheter att jobba som student

Det här med ekonomi som student kan vara lite speciellt då man har en låg inkomst och förhållandevis låga utgifter. Det finns alltså inte så mycket utrymme till att göra några större förändringar i budget och så vidare och på så sätt få mer pengar över. Utan är det så att man vill ha en större summa än vad studiemedlet är så får man alltså helt enkelt försöka hitta en alternativ inkomstkälla. Och just extrajobb vid sidan av studier är väl den väg de flesta tar vilket även jag har gjort. Så jag tänkte i detta inlägget gå igenom de erfarenheter som jag har fått av att jobba med ett par olika bemanningsföretag under studierna.

Jag har under studierna främst jobbat via bemanningsföretag och även om jag inte skulle få för mig att jobba via ett sådant när jag är klar med studierna så tycker jag att det överlag fungerar bra under studierna. Dem har haft bra förståelse för att man inte kan jobba hela tiden samtidigt som det fungerar smidigt att ta på sig nya uppdrag när ett annat är avslutat. Lönen har dock varierat kraftigt mellan de olika företagen jag har varit på trots att det var liknande arbeten. Studerar man och inte har någon personlig kontakt med något företag så är det mest troligt att du kommer få ett jobb via bemanningsföretag. Är det bara enklare/kortare tjänster så är det inte så konstigt att de flesta företagen inte orkar att lägga några större resurser på att leta efter en timanställd och då vänder de sig till något av de här bolagen som kan fixa det åt dem.

Att jobba som student kräver ju dock lite mer av den som tar jobbet. Det är inte alltid lätt att från kurserna att matcha de tider som de helst vill att du ska jobba. Så det kan krävas lite mer disciplin då man kan få ta igen delar av studierna på egenhand.Men är det så att man verkligen vill jobba extra så ska det inte vara några att fixa detta.

Att jobba extra även om det bara är deltid är ett väldigt skönt tillskott i kassan. Det må kanske inte vara så stora summor men ett par tusen är inga problem att få ut i månaden. Och när man i normala fall ha studiemedel på ca 9000 kronor så kan de här tusenlapparna verkligen göra skillnad. SÅ är det så att man känner att man faktiskt har tid för ett jobb så tycker jag absolut att man ska ge det en chans. Om inte annat så får man ju även erfarenhet och referenser för framtiden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *