Min ekonomiska Vecka

Jag kan nu konstatera att Maj månad kommer vara en väldigt dålig ekonomisk månad för mig. Det har redan uppkommit ett flertal utgifter som jag inte hade räknat med och utöver det så har jag även varit rätt slarvig med mina pengar när jag har varit ute på krogen eller när det har kommit till mat. Så jag tänkte nu den kommande veckan försöka mig på en riktig snålvecka där jag ska spendera så lite som bara möjligt. Jag är inte en sådan som brukar förespråka att vara dumsnål men jag tänkte ändå ge det en vecka för att dels spara pengar men även för att faktiskt se till att verkligen dra nytta utav de saker jag har hemma.

Så det innebär att jag nästa vecka inte tänker spendera några pengar alls på alkohol eller mat. Alkohol blir ganska enkelt då det bara är att undvika systemet eller att gå ut. Maten har jag även den tänkt att inte lägga en krona på. Detta genom att verkligen äta upp allting som jag redan har hemma i kyl,frys och skafferi. Jag har varit slarvig och låtit mat bli dålig för att sedan få slänga den. Jag har även en del gamla frysvaror som tar upp en hel del plats i frysen vilket jag har i väldigt begränsat utrymme.

Så målet är såklart att inte spendera en krona egentligen på hela veckan. Men jag vet ju att det kommer vara något som verkligen är nödvändigt att handla så har därför satt ett tak på 100 kronor på hela veckan att spendera. Det tycker jag är rimligt då jag har kollat att jag har de flesta saker som toalettpapper och andra hygienvaror. Så jag återkommer i början på Juni med att berätta hur det har gått

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *