kassabok

att föra en kassabok är ett utmärkt sätt att få koll över hur dina utgifter ser ut. Jag vet själv innan jag började bry mig speciellt mycket om min privatekonomi att just utgifterna var ingenting jag tänkte speciellt mycket på. Visst kollade jag lite vad mobilkostnaden gick på när jag skulle köpa en ny telefon men det var inte direkt något som jag tänkte på över ett större perspektiv. Jag skulle aldrig kunna säga exakt hur mycket jag la på mat och hur mycket som gick till kläder osv på rak arm. För det var något som jag verkligen märkte när jag började föra en kassabok att utgifterna som jag trodde att dem såg ut var helt fel. Små utgifterna blev snabbt en betydande faktor och maten kunde i många fall vara betydligt dyrare än vad jag räknat med.

Att föra kassabok är dessutom väldigt enkelt. Och idag när man har de moderna mobiltelefonerna så är det dessutom ännu enklare. Man behöver inte bära med sig en extra liten bok och du får dessutom sammanställningen över dina utgifter med bara ett tryck bort. Det finns en hel uppsjö med olika appar både till android och till iphone som gör jobbet. En del kostar pengar men är det så att man bara vill ha en enkel app som gör jobbet så duger gratis alternativen garanterat.

Jag tycker att kassabok är ett utmärkt sätt att snabbt komma igång med att få kontroll över sin privatekonomi. Bara att veta vart ens pengar går är ett stort steg på vägen till en bättre privatekonomi. För det är först när du vet problemet som det är möjligt att göra något åt saken. Så testa en månad och se hur just dina utgifter ser ut. Om du inte har gjort det förut så kan jag nästan garantera att du kommer få dig en överraskning.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *