Inget fel med att vara snål

Idag känns det som att det snarare är en regel än ett undantag att man lånar pengar för att köpa nya prylar bara för att upprätthålla någon form av status. Man spenderar alltså mer än man har råd med eller så ligger man precis på gränsen. Och skulle det vara så att någon inte gör det så får man ofta höra hur snål någon är. Om man har en kompis eller bekant som kör runt i en gammal bil fastän man vet att dem tjänar rätt bra så kan man rätt ofta få höra att någon är snål. Någon vill inte följa med ut och äta eller dricka varje helg då man inte tycker det är värt pengarna så är man snål. Och visst kanske man är snål då. Men är det verkligen så dåligt?

Om det är så att någon vän till mig hade sagt att han inte vill följa med ut då han inte anser att han har råd så tycker jag att det är en mer än giltig anledning. Jag tycker det är väldigt sunt att vara snål. Att ta hand om sin ekonomi är väldigt viktigt och att missa en eller ett par utekvällar för att man inte vill anstränga sin ekonomi är bra.

Jag själv strävar efter att vara snål. Jag tänker inte tävla med mina bekanta om vem som har finaste bilen eller vem som åker på flest resor eller vem som har de nyaste prylarna. Så länge jag har sätt att ta mig fram på och så länge jag har en tv som fungerar så kommer jag vara nöjd. För jag vet att jag kommer sova gott på natten och jag vet att tryggheten av att veta att jag kommer klara mig väl ekonomiskt nästan oavsett vad som händer är värt betydligt mer än att kunna visa upp vad jag har.

Så jag tycker egentligen att det är konstigt att ordet snål i sig skulle vara något negativt. Om någon skulle kalla mig snål så hade jag varit nöjd. Sen så ska jag säga att jag tycker att det är en väldigt stor skillnad på att vara snål och att vara en snyltare. Att snylta på andra bara för att själv spara sig en slant tycker jag inte är okej. Det handlar om att ge och ta. Men om det handlar om dig och dina pengar så är det du som bestämmer vad du vill göra med dem

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *