Få tillbaka pengar för nätköp

Jag tycker att det är otroligt smidigt att köpa saker via internet. Det kan vara för att jag inte har någon bil men jag tycker dessutom det är rätt skönt att slippa massor av folk och att jag kan sitta i lugn och ro och jämföra olika varor. Och något som jag har kommit i kontakt med tidigare men som jag dock då inte fann på den svenska marknanden är så kallade ”chashback”-sidor. Alltså sidor där man kan bli medlem och gör man ett köp hos en affär via dem så får man en viss summa pengar tillbaka. Hur mycket man får beror på vilken affär det är man handlar i. Andledningen till att det fungerar är för att det på internet är vanligt för hemsidor att antingen få en fast summa eller en viss procent av ett köp om dem skickar kunder till dem. Så det dessa sidor gör är helt enkelt att de ger tillbaka en viss del av denna intäkten till dig som gör köpet.

Jag kom i kontakt med det här konceptet för rätt länge sedan men då fanns det inte på den svenska marknaden. Hittade idag dock refunder.se som ska vara en svensk sida som fungerar på precis det här viset. Det första jag blev förvånad över är att det fanns väldigt många butiker. Butiker som jag faktiskt gör en del nätköp på idag. Jag har dock inte testat sidan så jag kan inte säga hur bra det fungerar.

Jag har kollat in en hel del av de webshoppar som finns på refunder och visst är det inga jätte stora summor det handlar om. Men det verkar ligga kring några procents återbäring och om jag nu ändå ska handla där så är det ju dumt att inte utnyttja detta.

Är det någon som är medlem på refunder eller har testat någon annan sådan sida som kan säga om det fungerar bra eller inte? Jag gillar konceptet i alla fall.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *