Det lilla extra med ett sommarjobb

Jag är en av dem som inte ser några som helst svårigheter med att få studiemedlet att räcka till för att klara sin ekonomi att gå ihop. Är det så att man inte har två hyresfria månader på sommaren så kan det absolut vara så att de krävs en del planering och en bra budget för att inte hamna i en situation där sommarmånaderna blir en ren plåga.

Men även om det inte är några problem med att få ihop budgeten i vardagen så finns det alltid de där extra utgifterna som man gärna gör som student. Det kan vara diverse resor eller aktiviteter med studentföreningar, det kan vara utlandsstudier som kostar en del pengar. Eller så kan det vara en eller par resor under sommaren som man skulle vija göra med sina vänner.

Detta är utgifter som kan vara ganska svåra att få ihop i budgeten på bara studiemedel. Och är det så att man inte har har jobbat några år innan studierna eller att man har fått ett sparande av sina föräldrar så kan man inte heller lösa det med pengar man har samlat på sig tidigare.

Och då finns det oftast bara två val. Det ena är att jobba extra under studietiden. Detta är något som jag själv gör och tycker att det fungerar utmärkt. Det kan dock vara lite svårt att få studierna och jobb att gå ihop stundtals vilket jag vet är en anledning till att många skippar i extrajobb. Beroende på var man bor så kan det även vara svårt att hitta just extrajobb.

Det andra alternativet som de flesta av oss gör är att jobba under studieuppehållet på sommaren. Och detta är ett umtärkt sätt att få ihop pengar till just resor och andra nöjen. Det är väldigt vanligt att företag söker sommarjobbare på grund av semestrar och ledighet och det är ett utmärkt sätt att dessutom få lite arbetslivserfarenhet. Så utöver pengarna som kommer in så får man även se den erfarenhet man får som en liten bonus.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *