Att ta börsråd ifrån andra

I början så kan det vara väldigt svårt att veta vilka aktier som är bra och vilka som är dåliga. Det är lätt att läsa på om vad aktier är och hur dem fungerar men det kan vara desto svårare att verkligen lära sig att analysera och tolka vilka aktier som har framtiden för sig. Jag har hållit på ett par år nu där jag aktivt försöker att lära mig mer om aktier och det finns alltid något nytt att lära sig och då främst av mina egna misstag. Och ett av dem misstagen var att jag som nybörjare lyssnade alldeles för mycket på andra och då framförallt på internet. Men är man ny så är det också på internet som nästan alla information finns. Så hur skiljer man då på bra och dåliga tips?

Om det är så att det på en blogg man läser om tipsen så kan det vara bra att gå tillbaka och kolla på bloggarens tidigare tips och kolla hur har dem presterat. Men är det så att man hittar tips hos en bloggare så är det fortfarande väldigt viktigt att själv gå igenom det företag och aktie som du kollar på. Passar den in i din portfölj? hur är risken? Förstår jag ens vad företaget gör? Jag personligen kollar runt en hel del bland de populärare ekonomibloggarna men använder främst deras tips till att hitta intressanta aktier. Jag har inte tid att sitta och leta möjliga investeringar var vecka. Därför så kollar jag på dessa bloggar för tips men gör sedan en privat utvärdering för att se om det är något för mig.

Något som man bör passa sig för är anonyma tips. Är det så att det inte är en bloggare som har hållit på en stund där du kan kolla historik utan en helt anonym person som kanske skriver på något forum eller på någon aktie sida så ska du vara väldigt försiktig och väldigt kritisk.Framför allt om det är så att det gäller mindre företag där ett par större köp har väldigt stor påverkan på priset. Risken är då nämligen att personen själv bara försöker trissa upp priserna för att sedan sälja sitt innehav. Det kan vara så att personen chansade på aktien och den sjönk och nu bara snabbt försöker få tillbaka en del av sin investering.

Så är man ny så tycker jag absolut att man ska lyssna på andra och framför allt att lära sig utav andra. Men gör alltid en egen koll och kolla om det tipset passar dig. Tror du på den marknaden där företaget verkar och så vidare. Men var alltid kritisk. Det är dina pengar och inte den som tipsas.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *