Att sätta mål

Nu har det varit lite väl tomt här på bloggen och de har i mångt och mycket berott på mycket studier och en hel del jobb. Men jag har fortfarande lagt stor del av min energi just på min privatekonomi även om just bloggen har blivit lidande. Men jag tänkte ta tag i detta igen ohc jag tänktebörja med ett inlägg om att sätta mål.  Precis som med allt annat i livet så tycker jag det är viktigt att ha ett mål med sitt sparande och med sin privatekonomi.

Jag vet många av mina vänner som tycker att det inte är värt att tänka speciellt mycket på sin ekonomi annat än att de inte ska gå back varje månad. De tycker helt enkelt inte det är värt att spara några pengar av studiemedlet då det ändå blir så lite över att det i längden inte kommer att ha någon större påverkan på ens ekonomi. Utan de väntar helt enkelt på att bli klara med studierna och skaffat sig ett jobb innan de har tänkt att ta tag i sin ekonomi och sätta upp ett ordentligt sparande.

Jag är som ni kanske förstår av en helt annan uppfattning och jag försöker redan nu göra det bästa av min situation och spara undan så mycket som möjligt. Och jag kan hålla med om att det inte blir några jättesummor men det räcker gott och väl. Och visst kan jag hålla med om att det inte är så roligt att lägga undan pengar för framtiden när det inte händer så mycket. Det är knappast så att jag kommer bli rik på dem pengarna jag sparar undan nu. Men genom att sätta upp mål med vad jag vill göra med pengarna så är det ändå något jag kan se fram emot. Jag kan tycka det är kul att se att jag närmar mig just mitt mål. Sen gäller det såklart att sätta mål som är möjliga att nå även med denna låga inkomst. Jag har exempelvis planerat två resor i sommar som jag inte hade haft råd att åka på om det inte vore så att jag faktiskt lägger undan pengar varje månad. Så även om det är så att man inte har så stora inkomster så går det att hitta mål att spara mot som man kan känna glädje av när man uppnår dem.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *