använd jämförelsesajterna

Idag när mer eller mindre alla av oss har tillgång till internet så finns det också fantastiska möjligheter till att få information. Ofta så är det vi vill veta endast ett sök på Google iväg och sedan så har du informationen på skärmen framför dig. Detta vet även bolagen om och på internet är det mer eller mindre krig om vem som har det bästa erbjudandet och kan locka kunder. Jag vet själv efter att ha jobbat på två ställen som har verksamhet av försäljning(el och försäkring) att om en kund har kollat på internet först så får dem ett helt annat pris än dem som ringer in i god tro att man ska ge dem det bästa alternativet bolaget har.

Visst är det kanske inte så roligt att surfa in på alla bolags hemsidor och kolla vilket pris dem har. Och det är ingenting som du ska göra heller. Det kommer inte på något sätt påverka dina chanser till att få ett bättre pris utan det är till jämförelsesidorna som du ska gå. Gå till elskling eller till lendo eller till insplanet. Det är dem sidorna som bolagen lägger kraft på att ragga kunder då dem vet att det är där som det tydligt syns vilka som är billigast. Jag vet själv att det kunde skilja väldigt många ören /kwh för en kund som hade kollat på elskling jämfört med en som inte hade gjort det. Är man sedan osäker och inte vill teckna via internet så är det oftast inga problem då om man ringer och säger att man kollat på dessa sidorna så kommer dem att matcha priset även via telefon.

Så dessa jämförelse sajter är för dig som kund ett väldigt bra hjälpmedel för att kunna sänka dina kostnader ordentligt. Och det tar dessutom väldigt lite tid för dig att faktiskt göra en koll och dessutom så kostar det absolut ingenting för dig som kund. Det är bolagen som tar den kostnaden helt och hållet. Det är dessutom därför som dem gärna tecknar avtalen via telefon efter att du har kollat på jämförelse sidorna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *