4 dåliga ursäkter till att inte spara

Nu är jag fortfarande i ett ganska tidigt stadie i livet men jag är ändå glad att jag har fått upp ögonen för privatekonomi så tidigt som jag har.Även om studiemedlet nu har ökat så är det inga jättesummor men det går ändå utmärkt att spara undan pengar varje månad. Jag hör dock väldigt ofta folk som inte har något sparande över huvud taget och det finns ett par dåliga anledningar som har en tendens att återkomma.

1. Tjänar inte tillräckligt för att spara

Det här kan vara en av de sämsta anledningarna till att inte spara som jag kan tänka mig. Det är ytterst få som tjänar så lite pengar att de inte har någon möjlighet att spara undan någonting alls. Klart att det existerar fall men av alla dem som jag har hört säga just den här anledningen så kan jag konstatera att det är skitsnack. Jag kan spara undan en betydande summa varje månad och det enbart på studiemedel.

2. Jag ska börja spara senare

Det är lätt att skjuta på saker och visst kan man tycka att det är roligare att spendera alla sina pengar i ung ålder istället för att spara dem. Det är dock lätt hänt att man bara fortsätter att skjuta på det och aldrig tar initiativet till att faktiskt börja. Och desutom så vet vi alla hur stor roll ett par år kan ha både på summan som man själv lyckas spara ihop och de pengar man får i avkastning.

3. Livet är för kort för att spara

De jag har hört säga det här anser helt enkelt att det är viktigare att spendera alla pengar på roliga saker istället för att spara. Måste leva livet till fullo. Och visst håller jag med om att man verkligen måste leva livet. Men det gäller att hitta en balans där även sparande och privatekonomi kommer in i bilden.

4. Jag kommer aldrig kunna spara tillräckligt mycket för att få ut något av det

Det är helt enkelt inte värt att spara några pengar alls då de anser att de inte kommer kunna spara ihop tillräckligt mycket pengar för att det ska göra någon skillnad. Jag tror visserligen nästan alla kan spara ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna få ut några extra tusenlappar varje år i avkastning. Om inte annat så kan man se sparandet som en buffert så att man slipper att behöva oroa sig för pengar om något skulle skita sig.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *